Tämä pataleipä kruunaa juhla-aterian maukkaudellaan.
Rapeakuorinen, uunilämmin leipä maistuu varmasti jokaiselle ja ohjetta on helppo muokata omien mieltymysten mukaan.
Taikinaan voi lisätä esimerkiksi siemeniä tai hedelmäpaloja, veden voi korvata porkkanamehulla ja vehnäjauhot vaihtaa gluteenittomiksi jauhoiksi.
![]() | |||||||||||
Kattauksessa Arabian Ruska-astiat ja Pentikin Hiisi-kuppi |
Arabian Ruska-pata |
Tässä ohje:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3-4 dl kädenlämpöistä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vältä turhaa vaivaamista, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan nousta vähintään 12 tuntia, mieluummin noin 20 tuntia. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän taikina saa makua.
Laita tyhjä pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Uunin lämmetessä, kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kääntele muutaman kerran.
Peitä taikina kelmulla ja anna levätä noin puoli tuntia.
Nosta kuuma pata uunista ja laita löysähkö taikina pataan.
Laita pata uuniin ja paista puoli tuntia kansi päällä, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia, leipä on valmis!
Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi katetaan tietysti kauniisiin kotimaisiin astioihin, kuten kuvien Ruska-astiat.
Aiempaan blogitekstiin viitaten, Ajattomien astioiden verkkokaupastahan saa viiden euron alennuksen Riihimäen lasin tuotteista, tilauksen ollessa vähintään 20 euroa!
Alennuskoodi on Ajattomat5 ja se on voimassa verkkokaupassamme 5.12.2016 asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti