31. lokakuuta 2016

Fyndmarknad - suuri kirppistapahtuma

Hei!
Viime viikonloppuna suuntasimme rakkaaseen naapurimaahamme Ruotsiin katsomaan, miltä yksi Ruotsin suurimmista kirpputoritapahtumista, Fyndmarknad, näyttää.
Ja kyllä kannatti!
Luulaja itsessään on kaunis kaupunki veden äärellä. Kannattaa majoittua keskustaan, viihtyisän ympäristön ja hyvien ruokapaikkojen ääreen, ravintola Hemma Gastro Nomi oli nappivalinta, suosittelemme!
Luulajassa järjestetty suuri kirppistapahtuma ylitti kaikki odotuksemme. Tarjontaa oli laidasta laitaan, paljon vaatteita, astioita, kankaita, sisustusesineitä ja leluja, myös suomalaisia tuotteita löytyi joukosta.
Ruotsin Luulajaan muutti paljon suomalaisia 1960-1980-luvulla, mistä johtuen sinne on kulkeutunut mm. Arabian ja Riihimäen Lasin valmistamia tuotteita.
Tapahtumapäivä oli lauantai ja ovet avattiin klo 10. Olimme paikalla heti kymmeneltä ja vastassa oli melko pitkä jono. Emme suinkaan olleet ainoita Suomen puolelta tulleita, innostuneita kirpputorin kiertelijöitä oli saapunut bussillinen mm. Vaasasta ja tietenkin rajalla sijaitsevista lähikunnista, kuten Torniosta oli kävijöitä. Plussana mainittakoon hyvin järjestetyt ja toimivat parkkialueet.
Tapahtumapaikkana Luulajan Arcus-halli.
Tapahtuma keräsi paljon väkeä, vielä tunti ennen sulkemisaikaakin eli klo 16, oli halli täynnä ja jonoja riitti lähes jokaiselle myyntipöydälle.
Me tietysti keskityimme katsomaan tarjontaa pääasiassa kotimaisten astioiden ja keräilyesineiden hankinta mielessä, unohtamatta kuitenkaan kauniita käsitöitä ja hauskoja piensisustustuotteita menneiltä vuosikymmeniltä. Ihmisvilinästä huolimatta ehdimme napata muutaman kuvan myyntikojujen tarjonnasta:

http://www.ajattomatastiat.fi/tuotteet.html?id=22/537
Tuttuja astioita! Pekka-, Miranda- ja Rustica-sarjaa löytyy myös Ajattomilta astioilta.
http://www.ajattomatastiat.fi/tuotteet.html?id=6/363966
Ajattomien astioiden verkkokaupassa kuvan Sarvi-tuoppi vihreänä.
Usealla myyjällä oli käytössään Swish-maksutapa. Kyseessä on reaaliaikainen maksutapa, joka vapauttaa myyjän kortinlukijan käytöltä. Maksu suoritetaan matkapuhelimella ja hyväksytään mobiilipankin asiakastunnuksen avulla, kätevää!

Mukavaa alkanutta viikkoa ja hyviä kirppislöytöjä,
toivottaa Ajattomat astiat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti