24. lokakuuta 2016

Antiikkia, kirppiksiä, vintagea ja kurpitsakeitto!

Nyt kannattaa antiikin sekä taide- ja vintage-esineiden keräilijöiden olla kuulolla, niin pääkaupunkiseudulla kuin pohjoisempanakin.
Menovinkkimme suuntaavat nimittäin Helsinkiin ja Ruotsin Luulajaan!
29.10.2016 on Ruotsin suurin kirpputoritapahtuma Luulajassa, Arcushallissa. Ajattomilla astioilla ei ole myyntikojua tapahtumassa, mutta lähdemme mielenkiinnolla paikanpäälle katselemaan, miltä suuri markkina-/kirppistapahtuma näyttää naapurimaassamme. Blogimme välityksellä pääset sinäkin katsomaan ja lukemaan tunnelmia tapahtumasta. Toivottavasti saldona kuvien lisäksi hyviä löytöjä ja mukavia muistoja, nähtäväksi jää!
http://arcusfyndmarknad.se/
Kuva: arcusfyndmarknad.se
Toinen mielenkiintoinen tapahtuma järjestetään Helsingissä 5.-6.11.2016. Fiskarsin Antiikkipäivät ry ja Suomen antiikkikauppiaat ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät uuden antiikkialan myyntitapahtuman nimeltään Bank Antiques. Fiskarsin antiikkipäivien sivuston mukaan paikalla on yli 60 näytteilleasettajaa ja "kävijä pääsee inspiroitumaan yksilöllisestä ja kestävästä sisustuksesta, tapaamaan alan osaajia sekä tekemään löytöjä elämyksellisessä ympäristössä." Tapahtumapaikka itsessään onkin mielenkiintoinen, kyseessä on Tapahtumatalo Bankin vanha pankkisali, osoitteessa Unioninkatu 20.
Lisätietoa täältä!

Jos jollakin on vielä halloween-juhlien tarjoilut mietinnässä, niin tässä hieman muunneltu versio Hans Välimäen kurpitsakeitosta, toimii!

Bellis, Arabia
1/2 kg kuutioitua ja kuorittua kurpitsaa
1 kuutioitu ja kuorittu hapan omena
6 rkl voita
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 salottisipuli
3 dl kasvislientä
3 dl vettä
mausteiksi suolaa, pippuria ja tabascoa

Levitä kurpitsat uunivuokaan, ripottele päälle puolet voista ja hunaja. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kurpitsat pehmenevät. Kuullota sipuleita voissa, mutta älä ruskista. Siirrä omenakuutiot, sipulit ja kurpitsat paksupohjaiseen kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduttele, kunnes kurpitsat ja omenat ovat pehmeitä, lisää kerma ja kiehauta.
Lopuksi mausta ja soseuta sauvasekoittimella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti