Nyt pääset kurkistamaan ajattomien astioiden maailmaan myös blogin kautta. Jotta saisimme blogillemme makean alun, jaamme teille muutaman herkullisen jälkiruokareseptin, kera ajattomien astioiden. Toivottavasti nämä omenaiset reseptit päätyvät teidänkin reseptivihkoihinne ja sitä kautta kokeiluun, ovathan ne herkullisen makunsa lisäksi myös gluteenittomia.
Ensimmäisessä ohjeessa yhdistyvät makea viikuna ja happamahko omena,
Omena-viikunacrumblee:
6 kuivattua viikunaa
1 appelsiinin mehu
Taikina:
100 g kuorellisia manteleita
1 rkl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl fariinisokeria
3 rkl voita
- Kuutioi viikunat, kaada päälle appelsiinimehu ja anna maustua.
- Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi, lisää joukkoon jauhot, sokeri ja voi. Sekoita seos murumaiseksi.
- Pese ja lohko omenat. Sekoita joukkoon viikunat appelsiinimehussa ja laita seos uunivuokaan. Lisää murutaikina hedelmien päälle ja paista 175-asteessa noin 35 minuuttia.
Arabian Ruskeakukka-uunivuoka ja Silja-kulho |
Toinen resepti on peräisin Riitta Pojanluoman Omena-kirjasta,
viinilliset minttuomenat:
10 omenaa
3 dl valkoviiniä tai omenasiideriä
2 dl omenatuoremehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 ruukullista tuoretta minttua
- Poista siemenkodat ja kuori omenat.
- Kiehauta omenamehu ja kanelitanko, lisää viini tai siideri, hunaja ja silputtu sipuli.
- Keitä omenat, 2-3 kerrallaan, puolikypsiksi. Nostele tarjoiluastiaan, koristele mintun lehdillä ja tarjoile haaleina omenaliköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.
Maukkaita hetkiä toivottaen,
Ajattomat astiat!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti