19. lokakuuta 2016

Makea aloitus!

Tervehdys!
Nyt pääset kurkistamaan ajattomien astioiden maailmaan myös blogin kautta. Jotta saisimme blogillemme makean alun, jaamme teille muutaman herkullisen jälkiruokareseptin, kera ajattomien astioiden. Toivottavasti nämä omenaiset reseptit päätyvät teidänkin reseptivihkoihinne ja sitä kautta kokeiluun, ovathan ne herkullisen makunsa lisäksi myös gluteenittomia.
http://www.ajattomatastiat.fi/tuotteet.html?id=6/480
Ensimmäisessä ohjeessa yhdistyvät makea viikuna ja happamahko omena,

Omenat_5.jpg
Omena-viikunacrumblee:
6 kuivattua viikunaa
1 appelsiinin mehu
Taikina:
100 g kuorellisia manteleita
1 rkl gluteenitonta kaurajauhoa 
1 dl fariinisokeria
3 rkl voita

  • Kuutioi viikunat, kaada päälle appelsiinimehu ja anna maustua.
  • Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi, lisää joukkoon jauhot, sokeri ja voi. Sekoita seos murumaiseksi.
  • Pese ja lohko omenat. Sekoita joukkoon viikunat appelsiinimehussa ja laita seos uunivuokaan. Lisää murutaikina hedelmien päälle ja paista 175-asteessa noin 35 minuuttia.

http://www.ajattomatastiat.fi/tuotteet.html?id=27/420
Arabian Ruskeakukka-uunivuoka ja Silja-kulho

Toinen resepti on peräisin Riitta Pojanluoman Omena-kirjasta,  
viinilliset minttuomenat:
http://www.ajattomatastiat.fi/tuotteet.html?id=28/299
10 omenaa
3 dl valkoviiniä tai omenasiideriä
2 dl omenatuoremehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 ruukullista tuoretta minttua
  • Poista siemenkodat ja kuori omenat.
  • Kiehauta omenamehu ja kanelitanko, lisää viini tai siideri, hunaja ja silputtu sipuli.
  • Keitä omenat, 2-3 kerrallaan, puolikypsiksi. Nostele tarjoiluastiaan, koristele mintun lehdillä ja tarjoile haaleina omenaliköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.
Jos ihastuit kuvan Riikinkukko-jälkiruokakulhoihin, samaa sarjaa löytyy verkkokaupastamme myös kirkas kermakko sekä sininen kermakko ja sokerikko.

Maukkaita hetkiä toivottaen,
Ajattomat astiat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti